Her er et par gode råd når du skal køber gardiner:

De fleste af de gardiner der sælges er i hvide nuancer. Men en klassisk fejl som mange begår er at vælge en brækket eller cremet hvid. Problemet er at hvis man i forvejen har hvide vægge og man så vælger gardiner i en brækket eller cremet hvid så kommer dine gardiner hurtig til at virke beskidte eller nikotingule. Så hvis du har hvide vægge og du også ønsker hvide rullegardiner skal du vælge den farve der ligger tættest på den farve dine vægge har.

Vi anbefaler naturligvis at du får et par gratis farveprøver inden du køber gardiner. Når du så har modtaget farveprøverne skal du ikke lægge dem på vinduesglasset for at se hvordan farven er. Du skal derimod lægge dem på væggen så vil du tydeligt kunne se om den hvide farve virke beskidt eller nikotingul.

Transparent, semi-transparent eller mørklægning?

Du kan vælge gardiner som er transparente, semi-transparente og mørklæggene. Men hvad skal du vælge og hvad er forskellen?

Transparente gardiner er forholdvis gennemsigtige. Det betyder at hvis man står udenfor huset en mørk vinteraften så vil man kunne fornemme hvad der sker indenfor hvis man vælge transparente gardiner.

Semi-transparente er ikke gennemsigtige. Så hvis man igen forstiller sig at man står udenfor huset en mørk vinteraften så vil man altså ikke kunne se hvad der sker indenfor hvis man vælger semi-transparante gardiner.

Mørklæggende gardiner trænger der intet lys igennem. Derfor er de især velegnet til soveværelset eller fjersynsstuen.

Du kan godt få hvide rullegardiner med mørklægning.

Mange tror at hvis man skal mørklægge så skal det være sorte gardiner. Det er ikke rigtig. På gardiner sælger vi også hvide gardiner som er total mørklæggende. Ja, faktisk kan du få mørklæggende gardiner i lige præcis den farve du ønsker.

Tænk ud af boksen – vælg rullegardiner i en smuk farve.

Som sagt er de fleste gardiner der sælges hvide. Men i de senere år er det dog blevet mere og mere almindeligt at vælge gardiner i en farve også selv om man har helt hvide vægge. Det vil skabe et fint og moderne udtryk. Skabe liv og glæde. Kant og personlighed.

Husk at montere børnesikring.

Det er vigtigt at gå op i sikkerhed og derfor følger der naturligvis en børnesikring med til kædetrækket på dine nye gardiner. Denne sikring hindre børn i at få kædetrækket omkring halsen. Så husk endelig at montere børnesikring.